Project
work

2090-concertgebbrugge-k-3.jpg2090-concertgebbrugge-k-1.jpg2090-concertgebbrugge-k-2.jpg
2090-concertbrugge-g.jpg
The design for the concert hall has the ambition to create a powerful architectural sculpture. It should give the concert hall the ability to go beyond its primary function and become a permanent icon for the new Bruges. The two main auditoria are cantilevered out from the central flight tower to avoid the existing underground infrastructure of motorways and parking garage. The girder space is turned into a foyer with curved floors. The facade is made of filigree concrete elements that form a three-dimensional vegetal pattern as a drape around the building volume.

Program: 14.000 m2 concert hall.
Client: City of Bruges
Status: Int. competition 1999, 2nd prize

Publications