Project
work

2144-KLEIN1.jpg2144-KLEIN2.jpg2144-KLEIN3.jpg
2144-GROOT.jpg
The project is a conversion of the existing train, bus and tramway station of the city of Ostend. The key element is a commuter parking for 700 cars. The parking is designed as an undulating plane that forms a huge canopy above the train, bus and tramway platforms. In this way, all transport modes are combined in one single gesture that makes easy transfers possible and generates a strong icon for the station and the city. The specific canopy shape brings daylight into the station. Around the site, a composition of new building volumes for housing, offices and retail enhances the urban life of the station area.

Program: Train, bus and tramway station and commuter parking
Client: City of Ostend
Status: Invited competition 2006