Realized
Work

2070-brandmaastricht-k-1.jpg2070-brandmaastricht-k-2.jpg2070-brandmaastricht-k-3.jpg
2070-brandweermaastricht-g.jpg
To strengthen the robust image of this fire station along Ring road of Maastricht, the facades are made from green-pigmented concrete panels with a relief pattern of car tires imprints. The large garage dominates the front facade as a stage set of fire trucks, while at the rear one finds the training ground and the supply areas. The top floor is an attractive living quarter organized around a large reflective water pond and roof terrace. The pond stores rainwater to fill up the trucks and generate a quiet and relaxing atmosphere to compensate the hectic life of the fire fighters.

Program: 4.000 m2
Client: City of Maastricht
Support: Bureau Bouwkunde
Status: design 1996, completed 1999

Visit the Maastricht Firefighters
Publications