Current
Work

3411-2163_web_project_klein_dubbel_gevel.jpg3411-2163_web_project_klein_loopstraat.jpg3411-2163_web_project_klein_bibliotheek.jpg
3411-2163-PORTRET02.jpg
This cultural building is organized as a public route that meanders up from the narrow streets of the medieval city center of Arnhem. The cultural activities enroll along this public cascade: library, reading rooms, music classes, art studio’s, study areas, exposition spaces, auditorium, cafeteria and bookshop. A giant bookcase forms the center of the building as a spine for display, storage and vertical circulation. Around it, large column free floors surfaces can be arranged in a flexible way. The route to the top culminates in a panoramic roof terrace, overlooking the historic city center.

Program: 12.000 m2
Client: City of Arnhem
Status: 1st prize competition 2009 / completed 2013